Skip to main content

AANBESTEDING VASTGOED, ONDERHOUD EN TECHNIEK


Welke belangrijke rol speelt vastgoed, onderhoud en techniek bij een zorginstelling?

En hoe kan een inkoopadviseur daarin van toegevoegde waarde zijn?

Aanbesteding Vastgoed, Onderhoud en Techniek

Een van de belangrijkste aspecten van de exploitatiebegroting van zorgorganisaties is het onderhoud van gebouwen en installaties. Dit is een cruciaal onderdeel om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen, VVT-instellingen en organisaties voor de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ optimaal kunnen functioneren. Summit Group beschikt over de specifieke kennis en expertise op het gebied van werktuigbouwkundige, elektrotechnische en bouwkundige inkooppakketten.

Het is belangrijk om te realiseren dat er diverse mogelijkheden zijn om verbeteringen aan te brengen in het onderhoudsproces en tegelijkertijd kosten te verlagen. Dit kan zowel betrekking hebben op materiële kosten als op investeringen, exploitatie en kapitaalslasten. Door slimme inkoopstrategieën toe te passen, kan Summit Group zorgorganisaties helpen om aanzienlijke besparingen te realiseren. Vastgoed, onderhoud en techniek spelen een essentiële rol bij een zorginstelling. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten van deze gebieden belicht:

  1. Vastgoed: Het vastgoed van een zorginstelling omvat de gebouwen en faciliteiten waarin de zorg wordt verleend. Het is van cruciaal belang dat het vastgoed voldoet aan de behoeften van de zorginstelling, zowel op het gebied van functionaliteit als veiligheid. Het omvat de ruimtes waar patiënten/ cliënten worden behandeld, verzorgd en ondergebracht, evenals administratieve en ondersteunende ruimtes. Het beheer en onderhoud van het vastgoed is essentieel om een veilige en comfortabele omgeving te bieden aan patiënten/ cliënten, medewerkers en bezoekers.
  1. Onderhoud: Het onderhoud van gebouwen, installaties en technische systemen is van groot belang om een optimale werking en veiligheid te waarborgen. Regelmatig onderhoud vermindert het risico op storingen en zorgt ervoor dat de apparatuur en systemen goed functioneren. Het omvat onder andere preventief onderhoud, reparaties, inspecties en vervanging van versleten onderdelen. Door het onderhoud op een efficiënte en effectieve manier te organiseren, kan een zorginstelling kosten besparen en de continuïteit van de zorg waarborgen.
  1. Techniek: Techniek speelt een belangrijke rol in de zorginstellingen. Het omvat onder andere de technische systemen en installaties die nodig zijn voor de zorgverlening, zoals HVAC-systemen, elektrische systemen, communicatienetwerken, beveiligingssystemen en medische apparatuur. Een goed functionerende technische infrastructuur is cruciaal voor het leveren van kwalitatieve zorg. Het beheer en de inkoop van technische systemen en apparatuur zijn van belang om de veiligheid en effectiviteit van de zorg te waarborgen.

Door het optimaliseren van vastgoed, onderhoud en techniek kan een zorginstelling een veilige en efficiënte omgeving creëren voor patiënten/ cliënten, medewerkers en bezoekers. Het draagt bij aan de kwaliteit van de zorgverlening, de tevredenheid van patiënten/ cliënten en medewerkers, en het bevordert de continuïteit van de zorg. Daarnaast kunnen kostenefficiëntie en duurzaamheid worden bevorderd door het effectief beheren van deze gebieden.

Bij het onderhoud van gebouwen en installaties is het van essentieel belang om te streven naar efficiëntie en duurzaamheid. Summit Group begrijpt dit en kan zorgorganisaties adviseren over het optimaliseren van onderhoudsprocessen, het selecteren van hoogwaardige materialen en het implementeren van energiebesparende oplossingen. Door gebruik te maken van hun uitgebreide netwerk en expertise, kunnen ze gunstige inkoopvoorwaarden bedingen en ervoor zorgen dat zorgorganisaties de beste kwaliteit krijgen tegen de meest gunstige prijs.

Wanneer we spreken over werktuigbouwkundige inkooppakketten, doelen we op de aanschaf en het beheer van mechanische systemen en apparatuur in gebouwen. Hierbij valt te denken aan verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC), sanitair en andere installaties.

Op het gebied van elektrotechnische inkooppakketten hebben we expertise in het inkopen en beheren van elektrische systemen en apparatuur. Dit omvat onder andere verlichtingssystemen, stroomvoorziening, beveiligingssystemen en communicatienetwerken.

Daarnaast hebben we ervaring met bouwkundige inkooppakketten, waarbij we zorgdragen voor het inkopen en beheren van bouwmaterialen en -diensten. Hierbij kunt u denken aan bouw- en renovatiewerkzaamheden, onderhoud van het gebouw, bestrating, en de inrichting van ruimtes.

Daarnaast kunnen investeringen in onderhoudsactiviteiten op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Door preventief onderhoud uit te voeren en tijdig te investeren in kwalitatief hoogwaardige apparatuur en installaties, kunnen zorgorganisaties onverwachte uitvaltijd en dure reparaties vermijden. Summit Group kan zorgorganisaties begeleiden bij het maken van weloverwogen investeringsbeslissingen en het selecteren van leveranciers die betrouwbare en duurzame producten leveren.

Naast kostenbesparingen kan effectief onderhoud ook bijdragen aan een veilige en comfortabele omgeving voor patiënten/ cliënten, bewoners en medewerkers. Door te zorgen voor goed functionerende gebouwen en installaties kunnen zorgorganisaties de kwaliteit van zorg verbeteren en de tevredenheid van hun stakeholders vergroten.